Laatste nieuwtjes
Doe mee!

Doe mee!

1. Cirk!-foto’s gezocht!
Cirk! viert haar 10-jarig jubileum en zoekt daarom foto’s van de voorbije edities. Heb jij leuke foto’s - al dan niet uit de oude doos - van mooie Cirk!-momenten die je wil delen? Stuur ze in voor 30 juli en dan geven wij ze een plaatsje op onze fotomuur in het stedelijk museum tijdens de Cirk!-driedaagse.
Foto’s in hoge resolutie kun je doorsturen naar .(JavaScript must be enabled to view this email address), met vermelding van de fotograaf. Staan er mensen duidelijk herkenbaar op de foto? Zorg dan dat je de toestemming hebt om de foto te delen.

2. Olivier Grossetête: Spelen met blokken in het groot!
Samen bouwen we aan een utopische architectuur en laten we een kinderdroom in vervulling gaan. Klinkt dit als iets voor jou? We bouwen met vele vrijwilligers de dagen vooraf met enkel menselijke kracht en energie een tijdelijke constructie die je vast wel zal herkennen. Tijdens de grote finale halen we het werk terug naar beneden.  Met voldoende goede wil, kunnen we samen bergen (en gebouwen) verzetten.

De bouw start op maandag 20 augustus en loopt tot en met vrijdag 24 augustus in het Atheneum (Graanmarkt). In de voor- en namiddag is er steeds een 3 uur durende workshop. Je kan inschrijven voor 1 of meerdere sessies.

Op zaterdag verhuizen we alle kartonnen bouwblokken naar de Grote Markt. Vanaf 14 uur wordt de puzzel gemaakt en verschijnt ons kartonnen bouwwerk van 20 meter hoog aan de skyline van Aalst.

Inschrijven doe je hier.

3. Stalker Teatro
Tijdens dit speelse evenement kan je, op de beats van een DJ, meebouwen aan een architecturale structuur die uitsluitend bestaat uit houten stokken. Vanuit de verte lijkt het wel alsof reuzen hun mikadospel midden op straat hebben achtergelaten. Steli vormt letterlijk een kleurrijke brug tussen hedendaagse kunst en performance.
Je vindt de constructie van Stalker Teatro terug in de Molenstraat. Iedereen die wil, mag meebouwen. Inschrijven is niet nodig.

4. Circusworkshops
Heb je altijd al acrobatentoeren willen uithalen? Dan zijn het Stedelijk Museum en de Oude Vismarkt the place to be. Op zaterdag en zondag kan je in de open piste van Cirkus in Beweging je circustalenten te ontdekken. Jongleerspullen, grote ballen en tonnen om op te lopen, rola bola’s, koorddansmateriaal en grote blokken voor de kleinsten… het ligt allemaal klaar op vrijblijvend uit te proberen.
De durvers kunnen hun hartje ophalen op de Oude Vismarkt, waar een grote Chinese mast staat waar je hoog in kan klimmen en vanaf kunt tuimelen. Wedden dat je er snel mee weg bent?
De workshops vinden plaats op zaterdag 25 en zondag 26 augustus, telkens van 14.30 tot 17.30 uur. Inschrijven is niet nodig en je kan vrij aansluiten.

Alle beelden en teksten © Cirk! Aalst
Info
info@cirkaalst.be - tel. 053 77 93 00
Infopunten tijdens festival
 - Infokantoor Toerisme, Hopmarkt 51
 - UiTPASstand, Grote Markt
Programmatie
liesbeth.bonner@aalst.be
kathleen.keymeulen@aalst.be - tel. 053 72 38 03
Stefaan De Winter: stefaan.cirk@gmail.com
Website door Tonijn & STANS